Höstsymfoni

Publicerat: 2011-09-27 / 21:35:08 | Kategori: Buketter/Dekorationer
Här kommer en härlig snittdekoration i temat höstsymfoni som jag gjorde åt mormor förra veckan. Dekorationen skulle hon ge bort till en vän som dom skulle på middag hos. Alla blommorna är plockade ute vilket gör att dekorationen blir väldigt miljövänlig.  Några blommor som jag använda var Kärleksört, Astrar och Kinesisk gräslök. De fina grenarna som jag har virat runt dekorationen är Vildvin där jag har dragit av alla bladen och låtit "snurrorna" varit kvar.

Anna & Björn

Publicerat: 2011-09-26 / 23:23:23 | Kategori: Bröllopsbinderi
I helgen var jag bjuden med pojkvännens sida till en fest där vi skulle fira att hans moster hade gift sig i smyg. Det var en kväll med många fina tal, god mat, mycket skratt, god dryck, en massa dans och tok. Jätte glad över att jag fick vara med och dela den kvällen med många andra och göra blommorna till kvällen. Dagen efter hjälpte vi till att städa lite i lokalen och jag bestämde mig för att göra en liten present till, till Anna och Björn. Utav blommorna som blev kvar efter dekorationerna på borden så gjorde jag en krans av nejliko- och rosblad som dem skall kunna spara. Tacksamt då färgerna på dessa blommor oftast inte försämras så mycket med tiden.
Kanske ett nytt sett att bevara sin brudbukett på?

I allt mörker finns det även ljus

Publicerat: 2011-09-20 / 14:17:15 | Kategori: Begravningsbinderi
Här kommer det en bild på en av dekorationerna som jag gjorde till min gammelmorfars begravning. Två likadana fast spegelvända stod nedanför kistan och jag gjorde även en kistdekoration som jag tänkte visa en annan gång. Jag är glad att jag valde att göra dem själv, för hade jag stått över vet jag att jag hade ångrat mig idag. Det var den sista gången jag skulle kunna göra något fint för honom. Vila i frid Folke, vi alla saknar dig!

Påfågelklänning

Publicerat: 2011-09-18 / 16:52:27 | Kategori: Min vardag
Nästa helg skall jag gå med min pojkvän på bröllopsfest i Söderhamn. Det är hans moster Anna som har gift sig. Dom gifte sig i New York och bestämde sig nu för att fira med alla nära och kära hemma i Söderhamn! Det ska bli så roligt och idag inhandlade jag klänningen och väskan som jag ska ha på mig. Nu ska jag åka och jobba! /L

Plantering

Publicerat: 2011-09-18 / 16:46:25 | Kategori: Krukväxter
För några minuter sen så gjorde jag iordning den här planteringen som farmor och farfar har beställt av mig till en nära vän. Han fyller år imorgon och de vela ge honom något som skulle hålla under en längre tid. Jag planterade Orkideé, Kalanchoe och Murgröna. Sedan använda jag sten och mossa för att täcka jorden och två ljushållare med ljus för att dekorera upp gruppen lite. Sedan är det alltid trevlit med ljus i dekorationer och planteringar tyckter jag personligen, men kom ihåg att se till att det inte finns något i närheten som kan ta eld.

Kärt barn har många namn

Publicerat: 2011-09-18 / 01:20:58 | Kategori: Min vardag
Här har ni henne, Cindy, Pini, Zimpan, bäbis m.m... Ja kärt barn har många namn. Nu ska jag krypa ner i sängen och försöka sova utan henne och min pojk. Det kommer att bli hemskt ensamt utan dom två tokarna. Imorgon skall jag försöka komma upp i tid och åka och försöka hitta en fin klänning som kommer att komma till användning nästa lördag! /L

It's okay not to be okay

Publicerat: 2011-09-15 / 23:44:45 | Kategori: Begravningsbinderi
Här är en bild på en stående snittdekoration som jag gjorde när jag var på praktik uppe i Umeå för snart ett år sen. En fin kombination av färger och formar anser jag själv. Blommor till en begravning är något som glädjer mig att göra inom floristarbetet. Ett av mina "favoritområden", om man får säga så. /L

Vitt, lime & rosa

Publicerat: 2011-09-13 / 23:05:50 | Kategori: Buketter/Dekorationer
Igår gjorde jag en kompakt bukett färgerna vitt, lime & rosa. Sedan fick fallskärmsbloman- och hjärtanpåtrådkrukväxten bidra med några slingor till buketten. Jag tyckte att det blev en fin inramning utavbuketten och förstärkte den runda formen som buketten har.  Buketten består av germini, chryss, nejlikor, fresia och dekorationskål. /L

Cindy

Publicerat: 2011-09-12 / 22:10:04 | Kategori: Min vardag
Helgen har varit helt underbar! Bara en massa lugn och ro. Här kommer två bilder från igår när vi var och firade min mormor i förskott som fyller på tisdag! Nu ska jag ut på sista rundan med Cindy. /L

Red

Publicerat: 2011-09-07 / 20:04:51 | Kategori: Bröllopsbinderi
Det här har jag suttit och pysslat med under eftermiddagen/kvällen. Efter jobbet så åkte jag till en blomaffär nere på stan och inhandlade några rosor. Efter lite pill och en hel del jobb med limpistolen så blev det en vacker brudbukett i form utav en glam-ros!

Snittdekorationer

Publicerat: 2011-09-06 / 21:40:35 | Kategori: Buketter/Dekorationer
Dagen har bestått av en massa jobb på två olika ställen. Tänkte dela med mig av två bilder ifrån blomsteraffären där jag fick hoppa in och jobba 5 timmar idag. Lisa gjorde 4 dekorationer idag som jag tyckte vart superfina!

Svampplockning

Publicerat: 2011-09-05 / 22:07:14 | Kategori: Min vardag
Var bara tvungen att bjuda på dessa två bilder från helgens svampplockning då jag och Cindy var ute i skogen!

Krasse

Publicerat: 2011-09-05 / 21:34:59 | Kategori: Buketter/Dekorationer
Nu under kvällen så traskade jag ut i våran trädgård och klippte av några blommor ifrån våran stora (läs enooooorma) Krasse. Utav dessa gjorde jag en söt liten bukett. En sådan här bukett anser jag själv att fungerar i alla lägen, som enkel brudbukett och ge bort bukett t.ex.

Enkelt men ack så snyggt!

Publicerat: 2011-09-04 / 13:13:56 | Kategori: Buketter/Dekorationer


Här får ni se resultatet utav blommorna som jag köpte hos importen. Buketten är enkel och fungerar så bra som brudbukett som ge bort bukett. Denna gav jag bort till min svärmor då hon fyllt år och jag och Henrik inte har hunnit firat henne. Istället för att binda buketten med vanlig bast eller liknande så använde jag mig utav aluminium tråd i färgen röd sin matchade blommorna perfekt!


Aster och borstnejlikor

Publicerat: 2011-09-02 / 16:06:14 | Kategori: Snittblommor
Kom precis hem med mamma efter en shoppingtur i Gävle, Valbo och hos blomstergrossisten. Älskar att gå runt och kika, känna, inspireras där inne. Vi köpte hem oss massa smått och gott och gjorde en beställning till lite längre fram. Aster och borstnejlikorna fick bli två av de tre blommorna som fick följa med hem idag. Två höstblomster som jag är TOKIG i. Så fina och inte alls så farliga i buntpris. Nu ska jag göra något roligt utav dessa innan jag packar mina saker och åker in mot Gävle (igen) för att åka tåg norrut då jag ska spendera helgen i Söderhamn med massa skoj! Jag hinner nog lägga upp en bild på resultatet sen. Kramar /L

Röda rosor och rosa nerine

Publicerat: 2011-09-01 / 23:37:29 | Kategori: Bröllopsbinderi
Under kvällen har jag pysslat med en massa blomster. Resultat kommer att komma upp här på bloggen. Jag börjar med att visa den här lilla buketten som kan fungera som brudbukett, tärnbukett, näbb bukett eller bara vara en söt liten ge-bort-present. Buketten består endast av röda rosor och rosa nerine. Bukettens stjälkar "låste" jag genom att använda den vackra dekorations- och aluminium tråden.


RSS 2.0